14 juni, opname voor 3e MTX kuur

Na een heerlijk weekend is het vandaag weer tijd voor behandelingen. Ik word wederom voor drie dagen in Nijmegen opgenomen voor de MTX kuur, de derde inmiddels. Niets nieuws hoor, ik weet wat er te gebeuren staat en vind het al lang niet meer eng. Ik weet de weg en zij kennen me inmiddels ook daar allemaal op de afdeling. Mama is mee en papa komt eind van de dag na zijn werk en blijft bij mij op de kamer slapen. Na de lumbaalpunctie en het aanprikken van mijn de portocath word ik naar de afdeling Q 2 De Zee gebracht. Nu kamer 21. Hier wordt de chemo op het infuus aangesloten en zit ik voorlopig de komende 24 uur aan vast en aansluitend nog eens 24 uur naspoelen.

We knutselen wat en kijken dvd’s en versieren ook de papieren zak die aankomende vrijdag als lantaarn wordt gebruikt tijdens de opening van Samenloop voor Hoop, een sponsorloop waarbij de opbrengst naar het KWF Kankerbestrijding gaat. Oma heeft mij deze papieren zak gegeven en ik mag deze versieren. Als het me gaat lukken loop ik vrijdagavond in de openingsronde mee, samen met andere (ex)patienten. ‘s-Middags kijken we met alle andere patientjes en verpleging naar Nederlands eerste wedstrijd in het WK. Er is een groot scherm opgezet op het plein en alles is oranje versierd. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst groet ons via een video-boodschap en we krijgen van de KNVB allemaal een oranje sjaal, een grote poster met het Nederlands elftal erop, een vuvuzela en een KNVB schoolagenda. Niet te geloven allemaal.

Dinsdag kan ik weer een uurtje naar school en ik zit te popelen om te gaan. Om de tijd te doden spelen we spelletjes, knutselen we nog wat en schieten we stinkbommen op elkaar af. ‘zoek dekking!!’  Mama blijft de tweede nacht slapen en met haar kan ik woensdagmiddag weer naar huis. Het is allemaal weer goed verlopen. Morgen met juf Maja op schoolreisje en vrijdag de opening van de Samenloop voor hoop. Ik heb er zin in. Hopelijk krijg ik niet te veel last van mijn mond en de aangetaste slijmvliezen want dat is echt niet fijn!