Villa Pardoes

Wij zijn een ‘ziek gezinnetje’  en komen dus in aanmerking voor een heerlijk weekje Villa Pardoes. Liever niet een ziek gezinnetje maar als het dan toch zo is dan maar ook van de leuke dingen gebruik maken en genieten. Dat hebben we deze week zeker gedaan! Vrijdag 6 mei, na de wekelijkse chemo nog snel even langs de Glasfabriek waar het Dàluc Boulogne Unicum wordt geblazen, een kristalobject dat door een meesterglasblazer ontworpen is en geblazen gaat worden. Ik ben met papa mee en die vindt het nogal wat, van mij hoeft het niet zo. Ik ben moe en wil zsm naar huis. Maar goed dit object krijgt dus mijn naam en wordt tijdens de Samenloop voor Hoop Leerdam overhandigd aan de gemeente Leerdam en wordt opgedragen aan alle Survivors van de Samenloop. OK even met papa op de foto maar dan wil ik naar huis!

Eenmaal thuis heeft mama al bijna alles ingepakt en kunnen we snel door naar Kaatsheuvel. Zoeken is niet nodig, het is achter de Efteling en die weten we wel te vinden. Toen we aankwamen was het meteen feest, werden leuk ontvangen en binnen wisten we niet waar we moesten beginnen, zo leuk is het daar. Wij kregen het huisje De Ridder, nou dat past ons wel. Alles in Ridderstijl, zelfs de bedden en slaapkamers met paarden, ridders, torens,  zwaarden, schilden en echte fakkels aan de muur. Hier houden we het een weekje uit. Het mooiste is nog dat we iedere dag naar de Efteling mogen, fijn naar de nieuwe Ravelijn show en nog veel meer. Daar hebben we dan ook goed gebruik van gemaakt. Binnen de Villa was ook veel te doen, we konden spelen op de WII, de grote zandbak met een lange glijbaan, heel veel spelletjes, fietsjes, steppen. Buiten was een enorme speeltuin waar we fijn gevoetbald hebben en rondjes gereden hebben met een megaskelter, ik en Dyon konden net bij de trappers komen. Glitter tatoes, sminken, moederdagkadootje maken, knutselen, van alles was geregeld en gepland. Ook is het weer Dexaweek en heb ik alsmaar honger, gelukkig hebben we iets gevonden wat ik nu lekker vind, Pizza! maar dan zonder de slami. Papa weet een grote AH in de buurt en slaat even groot in zodat ik maar hoef te roepen en de pizza kan de oven in. O ja, wel eerst even de salami er vanaf halen, die vind ik niet lekker. Minder leuk was het uitje naar Bakker Piekfijn in Kaatsheuvel daar konden alle kinderen zelf van brooddeeg en koekdeeg figuurtjes maken maar ik was te moe en begon pijn in mijn benen te krijgen. Die rot Vincristine ook, altijd heb ik daar last van en nu helemaal. Ik kan niet mee doen of genieten van dit leuke uitje.   Oma was er die dag ook bij en Tante Fairload en Seth zijn zelfs een paar dagen gebleven. Oom Theo is ook nog even langs geweest. Iedereen wil weten hoe leuk Villa Pardoes is. Alles mag en niets moet! dat is wat ze hier zeggen  en dat klopt nog ook. We hebben ons enorm vermaakt.