vrijdag 16 juli, start nieuwe kuur

Vrijdag de 16e is het weer zover, ik krijg weer Chemo Kaspertjes. Nadat mijn bloed geprikt is en de waarden goed genoeg zijn starten we deze dag vroeg met een hartscan en daarop volgend weer een lumbaalpunctie en de dagopname. Mijn sondeslangetje is lek dus moet ik een nieuwe sonde ingebracht krijgen, dat is geen pretje maar wel noodzakelijk. Zonder sonde krijg ik te weinig voedingsstoffen binnen en de sonde wordt ook gebruikt voor het toedienen van de medicijnen en dat zijn er nogal wat. Het gaat allemaal wel goed en we mogen smiddags al weer naar huis alleen word ik in de auto niet lekker en begin ik te spugen.

Thuis aangekomen ga ik uitgeput op de bank liggen, mijn maag  blijft pijn doen en ik blijf aan het spugen. Zoveel dat papa en mama besluiten de artsen te raadplegen. En ja hoor, ik moet weer terug naar het ziekenhuis. Via de spoed eisende hulp word ik naar de kinderafdeling verwezen om daar wederom aangeprikt te worden. Gezien ik de medicijnen blijf uitspugen krijg ik hier een medicijn via de porto cath tegen de misselijkheid. Hierna mogen papa en ik weer terug naar huis.

Zaterdag en zondag voel ik me helemaal niet beter en doet mijn maag veel pijn  en het gaat maar niet over. Ik blijf spugen en weer wordt de dokter geraadpleegd. Natuurlijk, laat maar komen, weer naar het ziekenhuis. Deze keer gaan mama en Oma mee. De kinderarts besluit dat ik opgenomen word voor verdere behandeling en het een en ander wordt geregeld en in gang gezet. Papa komt later op de avond mama aflossen en Oma past op Dyon.

Na een goede nachtrust word ik maandagmorgen om 6 uur wakker en begin de dag met spugen en het gaat maar door. Ik houd geen medicijnen, laat staan iets binnen. De artsen hebben weer overleg en besluiten mij over te brengen naar Nijmegen. Weer met de ambulance. Ik voel me rot en kan er niet van genieten.

Op de afdeling Q2Zee aangekomen word ik weer aangeprikt om nu via het infuus alle medicijnen en vocht toe gediend te krijgen. Zo kan mijn maag tot rust komen. Mama komt papa weer aflossen zodat papa oma weer kan aflossen die thuis op Dyon past. Hopelijk heb ik een goede nacht en voel ik me morgen beter dan vandaag.