7 januari, BALEN! (op z’n zacht gezegd)

Ja, elke vrijdag ben ik aan de beurt en vaak lukt het mij om de kuren goed te doorstaan maar vandaag 7 januari, twee dagen voor mijn 5e verjaardag gaat het mis. Ik ben de afgelopen dagen al niet zo lekker, ben moe en heb pijn in mijn benen. Voor vandaag staat enkel de MTX kuur gepland en dat kan in Tiel dus kunnen we snel weer thuis zijn en misschien nog wel de middag van school meepikken. Ik hoop het. Maar het verloopt anders. Mijn bloedwaarden laten zien dat er een infectie is en dit samen met mijn dunne poep (plat gezegd) en de krentenbaard (die ik ook nog eens opgelopen heb) wordt in overleg met Nijmegen besloten dat ik eerst naar Nijmegen moet komen ter controle. O o, naar Nijmegen? dat belooft niet veel goeds, alle andere keren moest ik dan blijven. Daar heb ik geen zin in. Ik wil naar het verjaardagsfeestje van Tijmen en mijn eigen verjaardag gaan vieren! Niet opgenomen worden. En ja hoor, ik moet blijven. Uit voorzorg en ter voorkoming van verdere ernstige infecties welke voor mij van levensgevaar kunnen zijn. Ik krijg kamer 12, een isoleerkamer en ik mag niet van de kamer af! Hoe lang gaat dit duren?

Papa komt ‘s-avonds met alle overnachtingsspullen, dvd’s, spellen en een groot kado. Is dat voor mij? Sssst, krijg je als mama weg is. Ik ben de eerste nacht goed doorgekomen, enkel een paar keer wakker geweest om te plassen en toen de zuster aan mijn bed kwamen om alles even te checken. Eten wil ik nog niet, ik denk dat de Dexa inmiddels uit mijn lijf is. Verder speel ik met papa veel spelletjes, spelen we met mijn nieuwe playmobil (gisteravond gekregen), Yatzee, Mens Erger Je Niet en Rummikub. We vermaken ons wel maar ik was liever naar Tijmen zijn verjaardagsfeestje gegaan. Mijn eigen verjaardagsfeest thuis is ook afgeblazen maar wordt zeker ingehaald.  De oncoloog kon vanmiddag niet garanderen dat ik morgen, op mijn 5e verjaardag naar huis mag. Dat hangt af van de komende nacht en de uitslagen van het bloed en overige zaken die op kweek zijn gezet. Morgen bij de doktersronde zal opnieuw gekeken worden. Ik hoop het. ‘s-middags komen Mama en Dyon komen langs en we spelen samen spelletjes aan tafel en op de TV boven mijn bed. Mama blijft vannacht bij mij slapen en papa neemt Dyon mee naar huis maar Dyon wil ook blijven slapen en hij verzet zich stevig om naar huis te gaan. Papa belooft morgen weer vroeg terug te zijn maar moet nu gaan omdat hij thuis nog het een en ander heeft te doen, zegt hij.