17 april, WK Superbike Circuit Assen

Stichting Racen Tegen Kanker heeft ons dit jaar uitgenodigd een racedag mee te maken op het circuit van Assen. 17 april zijn wij ‘s morgens vroeg vertrokken om half tien in Assen te zijn. Hier werden we opgewacht door Marinho van SRTK. Dyon en ik kregen allebei een cap van het RAC  Racing team en met VIP kaarten om ons nek gingen we het circuit op. Wat een boel mensen waren er gekomen om de WK Superbike racewedstrijd te zien. Wij gingen naar de trailer van RAC Racing (Racing Against Cancer) waar we ontvangen werden met drinken, chips en cake. Nadat alle gezinnen aanwezig waren kregen we een rondleiding over het terrein waar alle raceteams stonden. Ik voelde me niet helemaal lekker en was best nog wel moe van de leuke maar toch ook wel lange dag dierenpark, gisteren. en daarbij begint de Vincristine ook weer aardig zijn bijwerkingen te krijgen en begin ik pijn in mijn benen te voelen. Gelukkig hebben papa en mama de buggy’s meegenomen en kunnen we ‘gereden’ worden. Na de rondleiding gaan we de tribune op om de eerste race te gaan kijken. We zoeken een mooi plekkie uit maar ze vergeten eten mee te nemen. ‘ik heb honger! ik wil wat hebben! en de race is nog niet eens begonnen. Al snel komen de eerste motoren voorbij, wat een herrie! Dyon begint te krijsen en ik begin aardig chagrijnig te worden. We waren met meerdere en dus moesten we wachten totdat deze race voorbij was voordat we weer terug naar de trailer konden om te gaan eten. Eenmaal terug duurde het nog steeds ‘even’ voordat eindelijk de kroketten er waren. Na de lunch ben ik even gaan slapen, ik trok het even niet meer. Slaapt best lekker met race geluiden om je heen. Dyon is uiteindelijk ook in slaap gevallen in zijn buggy. Dit heeft mij en Dyon goed gedaan en we stuiteren er weer lekker op los. Een andere race hebben we gekeken vanuit de VIPbox van een van de hoofdsponsoren van het RAC Racingteam. Hier Hadden we helemaal mooi zicht op de race. Alles was weer goed geregeld, drinken, chips en snoep!

Wederom een TOPdag! Met dank aan Stichting Racen Tegen Kanker.

http://www.racentegenkanker.nl/racen-tegen-kanker-met-barry-veneman-in-de-wksbk/a371