Familie van Herk zet Dàluc en zijn familie in het zonnetje

De Familie van Herk is net als elke andere familie een “normale” familie die met behulp van vrienden en kennissen, het doel hebben gesteld, om geld in te zamelen voor directe zorg aan mensen die door ziekte of sociale nood direct hulp nodig hebben. “ Wij hebben besloten om daadwerkelijk iets te gaan doen aan het gevoel van onmacht en menen dat als wij niets kunnen doen aan de ziekte, wij wel alles kunnen doen binnen onze macht om het leven van patiënten dragelijker te maken.” Om alles organisatorisch goed te regelen heeft de familie een heuse stichting opgericht die dit doel zal nastreven en de geldmiddelen beheert: “Stichting De Familie van Herk”.

Afgelopen zaterdag werd Dàluc totaal verrast door een bezoek van Adrie van Herk. Namens de Stichting de Familie van Herk overhandigde Adrie van Herk een heuse schatkist met daarin een brief waarin geschreven stond dat Dàluc, Dyon en beide ouders voor twee dagen met overnachting naar de Efteling kon gaan. Daarbij zat een echt ridderpak met schild en zwaard. Jammer dat Dàluc niet zo van aandacht houdt, zodra hij camera’s zag dook hij in de keuken achter zijn Ipod weg en weigerde permanent te kijken laat staan zijn cadeau te openen. Tante Fairload en Carla waren er ook, zij waren van deze verrassing maar al te goed op de hoogte en wilde de overhandiging niet missen. Nou, werkelijk fantastisch en zeer zeker een verrassing. Twee dagen Efteling met overnachting in het Eftelinghotel, wie wil dat nou niet? Voor zondag en maandag was alles al geregeld, de boeking, het eten in het Raveleijnrestaurant, de overnachting in de Noorderlicht suite, 2 dagen entree en ook nog de vrije dagen op het werk van papa en mama. TOP!

Zondagmorgen vroeg opgestaan om te vertrekken richting Kaatsheuvel, we weten de weg maar van een bezoek aan de Efteling krijg je nooit genoeg. Via de hotelgasten entree waren we snel en gemakkelijk op het park en meteen waren Dàluc en Dyon in hun sas. Papa en mama begonnen met koffie en gebak. Na de koffie door naar het Carnaval Festival en maar gelijk een 2e keer, zo druk is het nu ook niet. Toen richting Raveleijn, de show die je niet mag missen. Dàluc in zijn Ridder Lancelot Dàluc outfit voelde zich helemaal thuis. Na de show nog wat over het park gelopen en de laatste show van 18.00u nog bezocht. Aansluitend gingen we eten in het Raveleijn restaurant. Ook dat was fantastisch, alles in sfeer en super top geregeld. Na het eten waren de kaarsjes wel opgebrand en gingen we snel terug naar het hotel. We kregen de Noorderlichtsuite op de bovenste etage, een van de vier kamers met een torentje. Van binnen was het torentje net een iglo en had een grote pinguïn een koelkast in zijn buik. In het slaapgedeelte stond een reuze ijsbeer met een TV in zijn buik. Na een kort bad doken de kids in bed. Dyon boven, die durft dat wel. En wat hebben ze geslapen.

De volgende morgen vroeg naar beneden naar de ontbijtzaal. Een uitgebreid ontbijt stond klaar en voor de kinderen waren er onder andere eierkoeken die versierd konden worden met slagroom en snoepjes. Nou zo’n ontbijt wil iedereen wel. Het zonnetje kwam weer opzetten en het beloofde wederom een mooie dag te worden. Na het ontbijt weer via de speciale ingang het park op, ik denk als een van de eerste die dag. Wederom hebben we genoten en de Raveleijnshow gezien, hebben we met de trein het park rond gereden en voor het eerst in de Fatamorgana geweest. Dat is een echte aanrader, zo mooi dat we twee keer gegaan zijn. Dyon wilde geen tweede  keer maar vermande zich en ging toch mee al heeft hij meer de binnenkant van zijn handen gezien. Het bleef mooi weer en hebben nog heerlijk in het doolhof gespeeld bij het bruggetje waar telkens water overheen gespoten werd. Dàluc en Dyon werden allebei goed geraakt. Met dit weer maakt een beetje natte kleding niet zo veel uit. We zijn zelfs nog twee keer in het woeste water (Piranha) geweest, ook altijd grote lol. Ter afsluiting nog even in het doolhof en dan richting auto. Het is mooi geweest, in alle opzichten. Onderweg vielen beide heren heerlijk in slaap en konden zo naar hun eigen bedje toe. Echter jammer dat wij Dàluc wakker moesten maken voor zijn medicijnen die hij elke avond moet innemen.

Adrie en familie van Herk, reuze bedankt voor deze twee fantastische dagen. Wij hebben enorm genoten en zullen dit niet vergeten. Man man, wat een verrassing. Namens Dàluc en Dyon en ons zelf, heel hartelijk bedankt.