De laatste MTX kuur!!!

Even slikken was het vanochtend

28 juni. Weer een opname van 3 dagen, weer die vervelende zeurende pijn, weer niks eten, spelen en praten, weer buikpijn, spugen en onrustige nachten. Maar het is wel de laaste van de 8 weekse kuur. Met mama gaan we naar het ziekenhuis. Eerst wordt ik gemeten en gewogen en dan gaan ze me klaar maken voor een lumbaalpunctie ( ruggeprik) waar ze het hersevocht eruit halen en controleren. Ondanks dat ik dit al vele keren heb gehad vind ik het nog steeds erg spannend. Ik vraag ook altijd of ze het heel voorzichtig  willen doen. Met de dormicum (soort slaapmiddel, ik slaap niet maar ik weet het me straks niks meer te herinneren).Ik doe alles wat de zusters vragen, helemaal krom liggen, heel stil blijven liggen, heel hard blazen (op het moment dat de naald erin gaat), met me tenen wilbelen als ik via de ruggemerg de chemo toegediend krijgt. En dan moet ik heel rustig blijven liggen anders zijn ze bang dat ik uit bed valt. haha

Daarna gaan ze me in bed naar boven rijden naar de afdeling Q2Zee. Daar ben ik al zo vaak geweest dat ze me allemaal kennen. Ik wordt door Roger Bruce Lee genoemd..( weet alleen niet wie dat is)

ze gaan me klaar maken voor de chemo. Dit is een hele grote gele zak, die loopt 24 u en daarna moet ik 48u na spoelen zodat mijn bloedspiegel weer goed is. ( dit alles tast onzettend mijn nieren en lever aan.) Ik moet daarom ook goed plassen en dat doe ik volgens mama wel, want die wordt gek van mij. Om de uur ander half uur moet ik plassen, ook s’avonds gaat alles gewoon door.Maar als ik goed blijft palssen dan mag ik na 3 dagen naar huis en anders moet ik nog 24u langer spoelen. Tot nu toe heb ik het in 3 dagen gered.

Vanmiddag speelt nederland tegen Slowaki