11 september. Pompoenenmarkt, Neerijnen

Het is weer zover, de jaarlijkse Pompoenenmarkt in Neerijnen is vandaag. Oma heeft ons gevraagd weer mee te gaan. Vorig jaar was ook zo’n leuke dag dus we gaan gewoon weer mee en heeft mama vandaag even een lekkere dag voor haar zelf, dat heeft ze wel verdiend.

Het was goed week en al lekker druk in de kasteeltuin. We zijn begonnen met het plukken van bramen en frambozen, daar lust ik wel papa van. Een stukje verderop hebben we van pompoenpitten een armbandje geregen, dat ging goed totdat ik in mijn vinger prikte, dat was even vervelend. Daarna mochten we een appel uit de boom plukken en deze vullen met boter, suiker en rozijntjes en inpakken in aluminiumfolie. Toen moest het even 20 minuutjes op de hete kolen en mochten we het opeten. Dyon en ik hadden er geen zin in dus papa en oma hebben het maar opgegeten. Ondertussen hebben we ook nog zelf appelsap geperst en deels opgedronken. Dyon werd ook nog gestoken door een wesp en schreeuwde het uit. Gelukkig was er snel hulp en is de steek met een pompje uitgezogen en heeft hij er geen last van gehad. In de poffertjes had ik niet zo’n zin, ik wilde naar de paard met wagen die door het bos naar het kasteel rijdt, dat vind ik  leuk.