Lieve Dàluc

Zomaar even een bericht voor jou! Vandaag 22 oktober 2011. Het is alweer 20 maanden geleden dat je ziek werd. Tot op de dag van vandaag kan ik de woorden van de oncologie nog horen. Je heb Leukemie, ze weten niet hoe dat kan, alleen maar hoe ze het moeten genezen. Gelukkig maar, dacht ik. maar we wisten niet dat dit 2 jaar zal duren. Maar gek genoeg sla jij je er elke keer weer goed door. Elke donderdag middag na school ga ik met Dyon en jou naar het ziekenhuis in Tiel om bloed te prikken. Onderweg naar het ziekenhuis maak jij je handjes warm zodat het bloed er straks makkelijker in het buisje kan. Ook is het een vaste prik om ons met het ziekenhuis wagentje te laten rijden naar de ingang of naar de auto. De mensen daar kennen ons ook gewoon. Jij en Dyon gaan altijd rennen het ziekenhuis in en jullie rennen meteen naar de Bloedlaberatorium, Ook daar kennen ze je… ze pakken meteen je bloed formulier en we mogen meteen naar de kamer lopen. Ondanks dat je graag na schooltijd wilt spelen met de kindjes van de klas, ga jij mee naar het ziekenhuis. En zelfs soms mogen er een kindje mee. Jij bent dan heel stoer maar vooral dapper dat je dit allemaal maar doet met je vriendje erbij. Enrico je maatje van school is al 2 keer meegeweest en ook Seth is elke keer weer onder de indruk in het ziekenhuis.

Op vrijdag gaan we 1 keer in de 3 weken naar Nijmegen en de andere vrijdagen naar Tiel. In Nijmegen krijg je 2 verschillende chemo’s en moet je weer beginnen met de dexametason. Dit is voor jou een heel vervelende week. want je bent deze dagen erg moe, heel erg moe, erg prikkelbaar, pijn in je rug of benen,  wispelturig maar vooral heb je vreselijke eetlust en daar moeten papa en mama wel aangeloven. Je heb ochtends al bedacht wat je wilt eten. “papa, ik heb honger, ik wik graag….” dan kan je goed beginnen met yogurt met museli, kommetje gele rijst en een cracker met pindakaas….. en het liefst nog 5min voordat je naar school ga… gezoute popcorn?

Wat jij allemaal heb gegeten tijdens de dexa periodes: eieren ( wel op zijn vietnamees), gele rijst, sauzijse broodjes ( het liefst vanuit nijmegen), cracker met pindakaas, bastogne koekjes, gezouten popcorn, bruine boterham met smeerworst, kaasvlinder koekjes, kaas zoutjes, croisant uit tiel, gerookt ham, yogurt met museli, kaassoufle,macaroni met spinazie a la creme, vissticks, bami soep, tomatensoep, pizza, gebakken aardappeltjes,

Wat je deze week lekker vind geeft nog niet de garantie dat je het volgende week ook lekker vindt…

Ondanks dit alles door sta jij de behandelingen en de bijwerkingen. Je krijg beetje bij beetje weer steeds meer haar. Je begint ook al een beetje te groeien en de zon heeft je ook goed gedaan, je heb je heerlijk kleurtje gekregen. Zoals jij soms ook lekker speelt, merk ik bijna niet dat je ziek ben. Je bent zo vrolijk jongen ( wel in de laatste week van de 3 weken cycles) Je praat heel erg wijs, ik merk dat je over vele dingen na denkt. zoals over geld, huis kopen, dood gaan, wat is de hemel ect. En wat gebeurt als je mug je prikt, “als hij mijn bloed opzuigt, krijgt hij dan ook de boze cellen”?

Lieve Daluc, Papa en ik zijn zo ontzettend trost op jou. Als ik na jou kijk mag ik niet klagen, jij doorsta dit allemaal, laat dit allemaal gebeuren zonder te zeuren of tegen te werken. Elke avond de medicijnen slikken zelfs als we je ervoor wakker moeten maken. Je doet het allemaal!!! Als ik nu na 20 maanden naar jij kijk, kan ik alleen maar zeggen dat papa en ik ontzettend trost op je zijn, Jij en je broertje zijn echt kanjers!!!

Ons Kanjers.

Liefs Mama